Restoranas „Porto“: net ir išrankiausias gurmanas ištars „gardu“

Parašė:  2008-10-03

„Porto“. Taip pavadintas šalia Plunges, ties žiedine sankryža, kurioje kertasi Šiauliu-Palangos ir Mažeikiu-Taurages keliai, išauges pramogu centras. Jame: pirmasis Plungeje boulingas, triju žvaigžduciu viešbutis, konferenciju sales ir puikia virtuve bei išradingai paruoštais patiekalais išgarseti jau spejes restoranas, kuriam vadovauja Plungeje gerai žinoma šios srities meistre Dalia Birškiene.

Restorane „Porto“ laukiami visi – ir norintieji sociai papietauti, ir pageidaujantieji smagiai pašvesti. Klientu pageidavimu, cia organizuojami furšetai, banketai, vaiku ir suaugusiuju gimtadieniai, imoniu šventes ir t. t.
O kokia gi švente be gausaus gardžiu vaišiu stalo? Tai restoranas jums tikrai garantuoja. Juolab kad, nors neseniai atidarytas, „Porto“ jau garseja ispudinga savo virtuve, kurios valgiaraštyje – tik iš aukšciausios kokybes ir naturaliu produktu originaliai ir išradingai pagaminti patiekalai.
Atvykusieji pietu metu patiekalus gali rinktis ir iš didžiojo meniu, ir iš dienos valgiarašcio, kuriame – sriubos ir 5-8 karštieji patiekalai. Taciau net ir tarp dienos patiekalu tradiciniai yra tik cepelinai. Visa kita – su šlakeliu improvizacijos. Visa tai – netradiciška, taciau labai skanu.
Labai svarbu ir tai, kaip sake virtuves specialistai, kad mesa ir žuvis kepama naturaliai, ant grilio. Kepsniai nevoliojami i miltus, džiuveselius, nesistengiama vizualiai patiekalo padidinti.
Sriubu valgiaraštyje taip pat netruksta. Ju – net keturios. Viena – kasdien keiciama dienos sriuba. Kitu triju – šaltibaršciu, charcio ir karališkos žuvienes – galima skanauti kasdien. Beje, pastarosios sriubos gaminamos ne iš anksto, o tik tuomet, kai klientas jas užsako – kad patiekalas butu kuo šviežesnis, kad nedingtu subtilus sriubos skonis ir aromatas.
Valgiaraštyje gausu ir ivairiausiu užkandžiu. Jie irgi nera tradiciniai. Pavyzdžiui, lašišu salotos – ypac egzotiškos, jose žuvies skonis derinamas su vaisiais. Silkes suktinukai taip pat imantresni – žuvis idaryta lydytu sureliu, graikiškais riešutais ir žalumynais. Naujoviu netruksta ir karštuju užkandžiu valgiaraštyje: pavyzdžiui, bulviniai blynai kepami su kumpiu ar lašiša, o tikram gurmanui turetu labai patikti skanieji tortilijos suktinukai.
Kalbedami apie karštuosius patiekalus, kuriu meniu yra apie 20, restorano virtuves specialistai pirmiausiai pristato savo firmini „Porto“ kepsni. Tai kiaulienos sprandine, pagardinta mesos padažu su „Porterio“ alumi. Skonis – neišpasakytas, todel norintiesiems pažinti šio restorano virtuves ypatumus pirmiausia rekomenduojama paragauti šio firminio kepsnio.
Ka dar restoranas pasiulytu išrankiam gurmanui? Gardu daug kas, taciau labiausiai nustebinti ir gomuri pamaloninti turetu vištiena, idaryta sauleje džiovintais pomidorais, vištienos suktinukai su vytinta šonine ir baravyku padažu, lašišos roželes su cukiniju blyneliais ir austriu-porto padažu. Tikrai skanu, subtilu ir neiprasta.
Apskritai kone visu patiekalu skonis labiausiai priklauso nuo padažo. Ju „Porto“ restorane gaminama ivairiu ivairiausiu – kiekvienam valgiui vis kitoks: baravyku, kreveciu, pistaciju, „Džiugo“ surio, daržoviu, vežiu uodegeliu ir taip toliau. Šio restorano padažu skonio paslaptis – šviežia grietinele ir jokiu miltu.
Be minetuju, valgiaraštyje yra ir patiekalu vegetarams, vaikams. Na, o itališkos virtuves gerbejams pateikiamas ilgas plonapadžiu picu sarašas. Be tradiciniu picu, „Porto“ siulo ir savu – pavyzdžiui, „Egzotiškoji“, kurioje puikiai dera vaisiai, aitrioji paprika ir lašiša, „Porto“ pica gausi tuno, kreveciu, lašišu ir alyvuogiu, „Tikriems vyrams“ – aštraus skonio, „Tikroms moterims“ – su ivairiais pelesiniais suriais.
Kaip jau minejome, virtuves komandai vadovauja Plungeje garsi šeimininke. Beje, ja daugelis plungiškiu pažista kaip savo išradingumu nepralenkiama konditere. Jos deka ir „Porto“ meniu netruksta ivairiausiu neiprastu desertu. Didiji patiekalu valgiarašti restoranui sudaryti padejo improvizuoti nebijantis Mišelino klases kulinarijos meistras, dirbantis Klaipedos miesto restoranuose. Beje, jis yra ir ne vieno „Porto“ restorano originalaus patiekalo autorius.
„Porto“ restoranas dirba kasdien. Jauki, pajuri primenanti aplinka ir su išmone pagamintas gardus maistas jusu laukia nuo 10 valandos ryto iki 23 valandos vakaro. Užsukite – tikrai nepasigailesite!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Už šmeižiančius, asmens garbę ir orumą įžeidžiančius, tautinę ar kitokią neapykantą skatinančius komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie įstatymų nustatyta tvarka gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Vartotojas sutinka, kad Svetainė neribotą laiką saugotų jo IP adresą ir pareikalavus atskleistų jį įgaliotoms institucijoms. Laikrastisplunge.lt pasilieka teisę šalinti skaitytojų komentarus, nesusijusius su straipsnio tema, įžeidžiančius bei šmeižiančius asmenis arba reklamuojančius komercines organizacijas.

Griežtai draudžiama laikrastisplunge.lt paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo.
Taip pat skaitykite:
Demokratija ir diskusija – neatskiriamos sesės (0)

Nusipirkau spalio 16 dienos laikraštį „Plungė“ ir jame radau įdomų Lukos Saulienės straipsnį „Plungės problemos politikų […]

2018-10-08
Be komentarų (0)
- Naujienų archyvas -

Nuomonių ringas

Lapkričio 14-ąją vyko socialinė akcija „Raudonas balionas“, siekianti atkreipti dėmesį į stringančią vaiko teisių apsaugos reformą. Ką manote?

Loading ... Loading ...
Archyvas
Visos teisės saugomos © 2018 laikrastisplunge.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas