
Po savaitės – Užgavėnės, o kokios gi šventės be sočių, riebių, skanių skaniausių mielinių blynų. Tokių, kokiais ir pats prieš prasidėsiančią gavėnią pasimėgautum, ir šeimyną pasotintum, ir užklydusius persirengėlius pavaišintum.
Panorusiesiems tokių blynukų reikės:
400 g kvietinių miltų, 0,5 l pieno, 2 kiaušinių, 40 g sviesto, 15 g mielių, truputį druskos, cukraus, aliejaus.
Truputį pakaitiname 250 g pieno, jame išleidžiame mieles. Gautą masę sumaišome su miltais. Užmaišytą tešlą palaikome šiltai. Į pradedančią kilti tešlą supilame likusį pieną, kuris prieš tai sumaišomas su tryniais. Dedame ištirpintą sviestą, druską ir cukrų, gerai sumaišome. Tešla turi dar kartą pakilti. Kai pakyla, prieš pat kepdami, sudedame išplaktus baltymus. Blynus kepame įkaitintoje, aliejumi išteptoje keptuvėje.
Sočių jums Užgavėnių!