• Reklama
  • Kontaktai
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
No Result
View All Result

Zigmo receptai – iš praktikos

admin
4 vasario, 2011
Gamta. Medžioklė. Žūklė
0
0
VIEWS
Pasidalink

Kiek kartų teko medžioti „Ąžuolo” klube, tiek kartų ragavau kuliškio Zigmo Viršilo iškepto stirnino. Savo bendražygius per visas kilnesnes medžiokles ir klubo šventes jis lepina žvėrienos kepsniais. Visada paruošia stirną, o kartą iškepė ir bebrą.


Nuo ko viskas prasidėjo? Juk jis nėra jokių kulinarijos mokslų baigęs. Zigmas su kitu kuliškiu Augenijumi Kiudeliu sugalvojo per Škapliernos atlaidų šventę miestelio gyventojus pavaišinti žvėriena. Stirniną jiedu greitai sumedžiojo. O kaip jo mėsytę paruošti taip, kad visiems būtų ne tik skanu, bet ir įdomu stebėti kepimo procesą?
Sužinojo Zigmas, kad vienas jo giminaitis turi „mangalą” (besisukantis įrenginys, kuriame dega laužas ir yra specialus iešmas žvėriui užmauti).
„Stebėti tokį procesą kiekvienam šventės dalyviui bus atrakcija, – nusprendė vyrai. – Svarbiausia – paruošti žvėrieną. Su prieskoniais įtrintą mėsą reikia palaikyti dvi ar tris dienas. Stirniną sumedžiojome šeštadienį, o sekmadienį – šventė. Ką su tuo žvėrimi daryti? Gerai, kad į tą reikalą įsikišo žmona. Jos pamokyti, ėmėmės darbo. Nepirkome jokių specialių žvėrienos prieskonių. Pagardinome pipirų rinkiniu, kadagio uogomis, krapais, petražolėmis, česnaku, žinoma, ir druska. Įtrynėme. Tada švirkštu į raumenis suleidome apie 100 mililitrų alyvuogių aliejaus. Dar į mėsą pribadėme lašinukų. Dalį prieskonių išmaišėme su medumi ir kartu su lašinukais įspaudėme į mėsą”.

Taip paruoštą žvėrieną būtina bent parą palaikyti.
Na, o paskui užkuriamas laužas. Žvėris pamaunamas ant iešmo ir kepamas. Geriausia laužą iš anksto užkurti, kad jau būtų įkaitusių anglių. Procesas gana ilgas – apie dvi-tris valandas. Po to nuo paviršiaus atsipjauni gabalą – ir vaišinkis. Zigmas dar pasidaro rasalo: tai paprasčiausias vanduo su druska ir pipirais. Atsipjauni gabalą mėsos ir palaistai. Parudavo, iškepė ir vėl atpjauni.
Kai žvėris kepa ir visi vaišinami, Zigmas būna užsidėjęs specialią virėjo kepurę. Atrodo puikiai.

Kitas įrašas

Ilgiausių metų, ilgiausių!..

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Video rekomendacijos:

Pirmas puslapis

To dar nėra buvę: 41 šimtukininkas, 75 šimtukai
Dvasininkų pasikeitimai Alsėdžių ir Rietavo parapijose
Šimtas! Šimtas! Ir dar kartą šimtas!
Darbai prasidėjo

Keliai. Mašinos. Žmonės

Ką policija tikrins keliuose
Naujas etapas Lietuvos kelių sektoriuje: steigiamas Valstybinis kelių fondas
Į Plungę atkeliaus 6 elektriniai autobusai
Apmokestinami krašto keliai Mažeikiai– Plungė–Tauragė, Plungė–Vėžaičiai

Nuomonės

Kiek kainuoja senatvė?
Gandingos piliakalnis – blogiausiai vertinamas turizmo objektas Plungės rajone
Apžiūrėjo kaimo seniūnijose atliekamus darbus
Aritmetika paprasta: šiluma brangs daugiau nei 16 proc., karštas vanduo – 15,5 proc.

Savas

„Sau palinkėčiau nebijoti naujovių, drąsiai priimti naują etapą“
Skautų ir ne skautų olimpinėse žaidynėse Smilgiuose – 177 dalyviai!
Vienuoliktokė Emilija: „Studijos užsienyje manęs nevilioja“
Mokymai naujokams ir senbuviams

Renginiai

To dar nėra buvę: 41 šimtukininkas, 75 šimtukai
Šimtas! Šimtas! Ir dar kartą šimtas!
6 šimtukų savininkas Deimantas
Pirmas egzaminų „derlius“ Plungėje – 24 šimtukai, Rietave – 2
No Result
View All Result

Laikraštis

Nuomonių ringas

Ar naudojatės dirbtinio intelekto įrankiais?

Loading ... Loading ...

Orai


Orai Plungėje

Orai


Orai Plungėje 2 savaitėms


  • Balsavimų archyvas
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Paskyra
  • Prisijungti
  • Privatumo politika
  • Registracija sėkminga!
  • Reklama
  • Slaptažodžio atstatymas
  • Laikraštis „Plungė” PDF versija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Pilkos spalvosPilkos spalvos
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset