Tai, ko reikia šiam patiekalui paruošti, dažniausiai turime namuose. Jeigu nėra šviežių pomidorų, tinka ir konservuoti.
4 porcijos. 250 g pievagrybių, mažas svogūnas, 4 pomidorai, šiek tiek sviesto, kiaušinis, šaukštelis kario, 1/8 l grietinės, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, druskos ir pipirų, 400 g dešrelių.
Priedai: konservuoti agurkai arba konservuotų salierų salotos, kvietinė duona, lapinės salotos.
Patarimas: dešreles galima kepti ant grotelių. Jos bus tinkamos valgyti, kai išsilydys sūris.
Paruošimo būdas. Pievagrybius nuplauti ir nuvarvinti. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti. Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Skardą patepti sviestu.
Kiaušinį išplakti su kariu, grietine, puse tarkuoto sūrio, svogūnu, supjaustytais pievagrybiais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
Dešreles perpjauti išilgai, sudėti į skardą ir įdaryti. Ant dešrelių sudėti pomidorų griežinėlius, apibarstyti likusiu sūriu ir pašauti į orkaitę.