Reikės: zuikio, mėsos prieskonių su druska, 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, 300 g džiovintų abrikosų, 300 mililitrų juodosios arbatos, apie 20 gramų sviesto, stiklinės vištienos sultinio, 100 gramų baltojo sauso vyno, poros didelių svogūnų, poros didelių morkų, saliero lapkočio, 3 skiltelių česnako, 5 kvapiųjų pipirų, 2 lauro lapų, šaukšto druskos, petražolių, juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių.
Zuikį įtrinkite mėsos prieskoniais, išmaišytais su saulėgrąžų aliejumi ir palikite pasimarinuoti. Džiovintus abrikosus išmirkykite juodojoje arbatoje.
Zuikio mėsą susmulkinkite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis, apkepinkite įkaitintame svieste ir saulėgrąžų aliejuje. Tada troškinkite: į troškintuvą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, salierų lapkočius, česnakų skilteles, petražoles, čiobrelius, lauro lapelius, kvapiuosius pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus, zuikieną, įpilkite vištienos sultinio, uždenkite dangtį ir troškinkite 160 laipsnių orkaitėje 45 minutes (kol suminkštės mėsa). Paskui įpilkite baltojo sauso vyno, sudėkite išimtus iš arbatos abrikosus ir dar 5 min. patroškinkite.
Patiekiant galima apibarstyti šviežiais čiobrelių lapeliais. Skanu valgyti su balta duona.
Jei pavyks sumedžioti zuikį, būtent taip siūlau jį paruošti Kalėdoms.