Paruošti užtruksite 45 minutes. Kepti 30 minuciu iki 185 laipsniu C ikaitusioje orkaiteje.
Kepiniai dažniausiai puošiami glajumi, vaisiais, šokolado drožlemis arba kremu. Tortas atrodys originaliau, jeigu kremo „sraiges“ papuošite dailiai suraitytais citrinos griežineliais. Biskvita reikia kepti 22 cm skersmens formoje.
10 gabaliuku torto reikia: 2 kiaušiniu, 80 g ir 2 šaukštu cukraus, 70 g miltu, 50 g krakmolo, 1 šaukštelio kepimo milteliu, 1/2 l grietineles, 1 šaukšto kakavos, 2 šaukštu citrinu sulciu, 1 dideles citrinos plona žievele, 1 šaukštelio sviesto, žiupsnelio miltinio cukraus.
Priedai: torto viduri apibarstyti šokolado barstiniais arba kakava.
Patarimas. Citrinu žievele, kurioje matyti smulkios poros, visada plona. Citrina reikia labai kruopšciai nuplauti karštu vandeniu.
Paruošimas. Iš kiaušiniu, 80 g cukraus, 2 šaukštu karšto vandens, miltu, krakmolo ir kepimo milteliu užmaišyti biskvitine tešla, sukresti i torto forma ir iškepti.
Iškepusi biskvita supjaustyti i tris paplocius. Grietinele išplakti su 2 šaukštais cukraus iki standumo. Viena trecdali grietineles sumaišyti su kakava ir šia mase aptepti apatini torto paploti. Uždeti antraji paploti ir aptepti ji 1/3 grietineles, pagardintos citrinos sultimis. Uždeti treciaji paploti. Torto viršu ir šonus aptepti grietinele, o likusia sukresti i konditerini maišeli ir torta papuošti dailiomis „sraigemis“.
Keptuveje ikaitinti sviesta, sudeti plonais griežineliais supjaustyta citrina, apibarstyti cukrumi ir pakepinti, kol suminkštes. Išgriebti iš keptuves ir palikti, kad atauštu. Atvesusius griežinelius ipjauti, dailiai suraityti ir papuošti torto „sraiges“.