• Reklama
  • Kontaktai
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
No Result
View All Result

Karšti patiekalai šventiniam stalui

redaktorius
22 lapkričio, 2023
Partnerių informacija
0
0
VIEWS
Pasidalink

Nenumaldomai artėja gražiausios metų šventės. O su jomis… Ir stresas – kokius patiekalus per Kūčias ir Kalėdas gaminti šiemet? Jaučiate, jog išseko idėjos? Ne bėda – siūlome jums du puikius receptus. Šie karšti patiekalai itin gardūs, todėl esame tikri, – sužavės tiek jus, tiek jūsų šeimos narius.

Orkaitėje keptas upėtakis su citrinomis ir žolelėmis

Nežinote, kokį karštą patiekalą paruošti Kūčioms? Siūlome jums puikų upėtakio receptą. Pagaminti bus tikrai nesunku, o skonis, pažadame, sužavės visą šeimyną.

Jums reikės:

  • ~2 kg šviežio upėtakio;
  • 2 vnt. citrinų;
  • 1 vnt. svogūno;
  • kelių peletrūno šakelių;
  • rozmarino šakelės;
  • ryšulėlio šviežių petražolių;
  • kelių čiobrelio šakelių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia, upėtakį nuplaukite. Nusausinkite jį popieriniu rankšluosčiu.
  2. Žuvį apibarstykite druska ir pipirais.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sukapokite prieskonines žoleles. Viską sumaišykite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Citrinas supjaustykite plonomis riekelėmis.
  5. Upėtakio vidų įdarykite žolelių mišiniu ir išklokite vienos citrinos riekelėmis.
  6. Antrosios citrinos riekeles sudėliokite ant žuvies nugaros. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Pašaukite įdarytą žuvį ir kepkite ~30 min, kol upėtakis apskrus ir gerai iškeps.
  8. Viskas – galite nešti ant stalo. Itin greitas, o svarbiausia, gardus patiekalas, kuris idealiai tiks Kūčių vakarienei.

Kalėdinė antis, pagardina obuoliais ir apelsinais

Kokios gi Kalėdos be gardžios, ką tik iš orkaitės ištrauktos anties, tiesa? Nežinote, kaip šią paukštieną paruošti skaniai? Siūlome išbandyti puikų receptą. Pažadame, sužavės tiek skonis, tiek aromatas. Tik nepamirškite, jog antį teks pradėti ruošti dar iš vakaro.

Jums reikės:

  • 1 vnt. anties;
  • 175 g obuolių;
  • 200 g apelsinų;
  • 45 ml alyvuogių aliejaus;
  • 200 ml baltojo vyno;
  • 20 g malto cinamono;
  • 10 g cukraus;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltų džiovintų čiobrelių;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto džiovinto žvaigždinio anyžiaus;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia, obuolius ir apelsinus supjaustykite stambiais griežinėliais. Juos sudėkite į gilų dubenį ir apibarstykite čiobreliais. Gerai išmaišykite.
  2. Atėjo metas obuolių ir apelsinu mišiniu įdaryti anties vidų.
  3. Įdarytą antį aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais. Dėkite į šaldytuvą ir palikite parai (arba bent per naktį).
  4. Jau praėjo para? Ką gi, atėjo metas antį kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių temperatūros ir įdarytą paukštieną kepkite maždaug 2 valandas.
  5. Praėjus 2 valandoms, temperatūrą padidinkite iki 230 laipsnių. Kepkite dar 20 minučių.
  6. Giliame dubenyje sumaišykite vyną, cukrų, cinamoną ir anyžius. Šį padažą užpilkite ant jau iškeptos anties.
  7. Viskas, neškite ant stalo. Patikėkite, patiekalas sužavės savo traškia plutele bei maloniu, kalėdiniu aromatu. Skanaus!

 

Kitas įrašas

Ataskaitinėje parodoje – net 40 tautodailininkų kūryba!

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Video rekomendacijos:

Pirmas puslapis

Vaikų kūryba – Plungės miesto šventės dalis
Pučiamųjų orkestrų festivalis Plungėje nuskambėjo 19-ąjį kartą
Palangos koncertų salės dešimtmetis, pakeitęs miesto veidą
Į Plungę atkeliaus 6 elektriniai autobusai

Keliai. Mašinos. Žmonės

Į Plungę atkeliaus 6 elektriniai autobusai
Apmokestinami krašto keliai Mažeikiai– Plungė–Tauragė, Plungė–Vėžaičiai
Darbai kelyje Pauošniai–Plateliai – jau į pabaigą
Keturioms dienoms bus stabdomas traukinių eismas atkarpoje Klaipėda–Plungė

Nuomonės

Vizijose – tilteliais sujungtos Malūno tvenkinio salos
Šateikių bažnyčia – antras Plungės rūmų žirgynas?
Renovacijai pasiryžta vis daugiau gyventojų
Prieš kurortinę teritoriją pasisakiusiųjų baubas – nekilnojamojo turto mokestis

Savas

„Sau palinkėčiau nebijoti naujovių, drąsiai priimti naują etapą“
Skautų ir ne skautų olimpinėse žaidynėse Smilgiuose – 177 dalyviai!
Vienuoliktokė Emilija: „Studijos užsienyje manęs nevilioja“
Mokymai naujokams ir senbuviams

Renginiai

Vaikų kūryba – Plungės miesto šventės dalis
Pučiamųjų orkestrų festivalis Plungėje nuskambėjo 19-ąjį kartą
Kultūros ir meno premija įteikta Linui Senkui
Padėkos akimirka geriausiems mokiniams ir mokytojams
No Result
View All Result

Laikraštis

Nuomonių ringas

Ar naudojatės dirbtinio intelekto įrankiais?

Loading ... Loading ...

Orai


Orai Plungėje

Orai


Orai Plungėje 2 savaitėms


  • Balsavimų archyvas
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Paskyra
  • Prisijungti
  • Privatumo politika
  • Registracija sėkminga!
  • Reklama
  • Slaptažodžio atstatymas
  • Laikraštis „Plungė” PDF versija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Pilkos spalvosPilkos spalvos
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset