4 asmenims reikės: vidutinio dydžio baklažano (arba geros saujos šparaginių pupelių, arba pievagrybių), 1 svogūno, 1-2 česnakų, pusės aitriosios paprikos, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų cukraus, 100 g „kuskuso“ (tai kvietinis produktas,tradiciškai gaminamas iš manų kruopų), iš pusės citrinos išspaustų sulčių, 50-100 ml vandens, 1 šaukšto smulkiai supjaustytų šviežių mėtų, 2 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių, druskos, pipirų.
Į keptuvę įpilkime alyvuogių aliejaus ir įkaitinkime, tada sudėkime 2 x 2 cm kubeliais supjaustytą baklažaną ir pakepkime 2 ar 3 minutes ant didelės ugnies (keptuvę vis pakratykime). Sumeskime smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūną, susmulkintą papriką ir ant didelės ugnies, vis pakratydami keptuvę, pakepkime dar maždaug minutę. Pabarstykime cukrumi, gerai išmaišykime. Suberkime „kuskusą“, supilkime citrinos sultis, vandenį.
Patiekalas paruoštas, kai susigeria visas skystis (maždaug per porą minučių). Įberkime pagal skonį druskos, pipirų, o prieš pat patiekdami, sumeskime mėtas, petražoles ir išmaišykime.
Patiekiamas ir atskirai, ir kaip garnyras. Šiuo atveju puikiai tinka prie žuvų arba avienos patiekalų.
Vietoj „kuskuso“ dera ir apvirti ilgi plokštieji makaronai arba ryžiai.