Medžiotojų troškinys
Kaip sako šį troškinį mėgstanti pasigaminti Diana Grebliauskaitė-Kriščiūnienė, labiausiai tinka šerniena. Gali būti ir kita mėsa, bet ši – riebesnė.
Reikia turėti ketaus puodą. Į jį įpilti truputį vandens (per pirštą). Daug pripjaustyti svogūnų. Sluoksnis kubeliais supjaustytos šernienos. Tada sluoksnis supjaustytų morkų ir bulvių (taip pat kubeliais). Pilamas pomidorų padažas, įdedama sviesto. Dar tinka ir paprika.
Mėsa troškiniui turi būti paruošta iš anksto, palaikyta sutrynus su žvėrienos prieskoniais. Druskos dedama pagal skonį. Paruoštą troškinio puodą reikia dėti į orkaitę, o dar geriau – į kaimišką krosnį. Kaitinti apie 1,5-2 valandas.
Prie troškinio labai tiks raudonasis vynas.
Bebro uodega
Reikia išvirti visą nenuluptą uodegą. Į vandenį įdėti druskos, pipirų, lauro lapų, saliero lapų ir gabalėlį šaknies, kvepiančiųjų pipirų ir visą svogūno galvą (svogūną reikia padeginti – tada sultinys būna skaidrus).
Tokiame sultinyje uodega išverdama. Atvėsinama ir nulupama. Paskui supjaustoma griežinėliais, sudedama į tam patiekalui skirtą lėkštę, papuošiama kokiais valgomaisiais lapeliais ir užpilama želatina. Tai reikia daryti atsargiai, kad neišsisklaidytų lapeliai.