Konferencijų ir laisvalaikio centras „Porto“ savo klientus pasitinka su skaniomis naujienomis: čia veikiančiame restorane nuo šiol galima paragauti patiekalų, kurie realiai atitinka savo kilmės šalį. Italijos, Portugalijos, Meksikos, Japonijos, Prancūzijos, aišku, Lietuvos ir dar kitų šalių valgiai puikuojasi naujajame restorano meniu. „Dėmesys maisto autentiškumui – tai, ką mes stengiamės akcentuoti savo valgiaraštyje“, – sako virtuvės šefas Nerijus Kunkulis.
N. Kunkulis – „Porto“ virtuvės svečias, kuriam patikėta svarbi užduotis – sudaryti naują valgiaraštį ir sukurti tokius patiekalus, kurie maloniai nustebintų restorano lankytojus.
Iš Kauno atvykęs šefas, turintis ilgametę darbo patirtį tiek Lietuvos, tiek užsienio restoranuose, tuo ir užsiima – veda profesionalius mokymus restoranų virėjams, sudaro valgiaraščius, dalyvauja reprezentaciniuose maisto gaminimo renginiuose – stengiasi įnešti pokyčių į restoranų virtuves. Su tokiu tikslu jis užsuko ir į „Porto“, kur naujienoms visada atviros durys.
N. Kunkulio, kaip
virtuvės šefo, tikslas ir darbo kryptis pirmiausia yra susiję su autentiško valgio ruošimu. „Gaminu įvairių virtuvių patiekalus. Patirties teko semtis ne viename restorane užsienyje, todėl žinau, kaip yra svarbu nenuklysti ir pernelyg neimprovizuoti su patiekalais norint, kad jie atskleistų savo autentiškumą. Neretai su maisto gamyba išeina kaip su sugedusiu telefonu: vienas šefas pagamina, o kiti vis ką nors prideda nuo savęs, todėl to tikrojo patiekalo neretai lieka tik… pavadinimas“, – pažymėjo pašnekovas.
Savaitę trukę mokymai „Porto“ restorano virtuvės komandai leido pažinti daug naudingų dalykų. Įgytos žinios atsispindės ir naujajame restorano valgiaraštyje.
„Įtraukėme naujų patiekalų, patobulinome ir kai kuriuos senojo meniu valgius. Manau, kad restorano lankytojai tikrai liks pamaloninti“, – kalbėjo N. Kunkulis, negailėdamas gerų žodžių ir restorano virtuvės darbuotojoms: „Tai draugiška, labai imli, greitai besimokanti ir norinti mokytis komanda. Tikrai viskas su naujuoju meniu bus gerai.“
„Porto“ restorano virtuvė nuo šiol savo klientus kvies paskanauti ne tik autentiškumu galinčių išsiskirti patiekalų. Lankytojai galės ne tik palepinti gomurį, bet ir nudžiuginti akis. Kaip sakė N. Kunkulis, šiais laikais labai aktualu yra iš pradžių valgyti… akimis. „Visi dabar iš pradžių „pavalgo“ su telefonu – pasidaryti patiekalo nuotrauką yra netgi labai madinga, todėl mūsų „Porto“ patiekalai tikrai atrodys… „instagramiškai“, – nusišypsojo virtuvės šefas. Daugiau ne tik skonių, bet ir spalvų, išskirtinio meniško pateikimo – patiekalai nepaliks abejingų. „Aš esu ne tik už gražų valgio pateikimą, bet už autentiškumo palikimą maiste“, – akcentavo virtuvės šefas.
Gardūs šonkauliukai, didkepsnis, išvaizdą pakeitusi baravykų sriuba, salotos su vytintais pomidorais ir vyne mirkytomis slyvomis, makaronai su vištiena ir baravykais arba su jūros gėrybėmis – tai, ką pirmiausia siūlo išbandyti iš naujojo „Porto“ meniu virtuvės šefas N. Kunkulis.
Keičiasi ne tik pagrindinis valgiaraštis. Maloniai bus nustebinti ir desertų mėgėjai, pavyzdžiui, įprastas sūrio pyragas dabar nudžiugins ne tik nauju skoniu, bet ir pateikimu.
Konferencijų ir laisvalaikio centro „Porto“ direktorė Agnė Šukienė užsiminė, jog su virtuvės šefu N. Kunkuliu susipažino dar praėjusią vasarą. „Dėl laiko stokos tik dabar jis galėjo pas mus atvykti, bet laukti buvo verta“, –
teigė ji.
Pasak A. Šukienės, savaitė mokymų su N. Kunkuliu „Porto“ virtuvės komandai buvo didžiulis iššūkis: naujos idėjos, technologijos, darbo organizavimas reikalavo ypatingo susitelkimo. „Porto“ virtuvės meistrė Sandra Stonienė ir jos komanda stengėsi perimti iš svečio bent mažą dalelę jo patirties ir žinių.
„Penktadienį, pristatę dalį patiekalų, sulaukėme smalsių klientų antplūdžio. Tai buvo tik dalis išmoktų naujų patiekalų. Ateityje bus dar daugiau naujienų. Aš labai noriu padėkoti „Porto“ virtuvės komandai, kad geranoriškai priėmė naujienas ir su užsidegimu jas įgyvendino“, – kalbėjo A. Šukienė.