• Reklama
  • Kontaktai
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
No Result
View All Result

Ragaujam uogienių atsargas: 3 patiekalai su šiuo saldžiu skanėstu

redaktorius
24 sausio, 2024
Partnerių informacija
0
0
VIEWS
Pasidalink

Net neabejojame, kad šiltuoju metų laiku pasirūpinote uogienių atsargomis. Dabar yra pats tinkamiausias metas paragauti šių skanėstų ir nudžiuginti savo šeimos narius nuostabaus skonio kepiniais. Tikimės, kad jums patiks mielinės bandelės, neįprastas tortas ir trupininis pyragas su uogiene. Išbandykite šiuos receptus ir pasidalinkite, ar rezultatas jūsų nenuvylė!

Tortas su kondensuotu pienu ir uogiene (nereikės kepti)

Jums reikės:

  • 200 g šokoladinių sausainių
  • 100 g sviesto
  • 500 g varškės
  • 400 g saldinto kondensuoto pieno
  • 20 g želatinos
  • 100 g mėlynių uogienės
  • 200 g grietinėlės

Kaip gaminti?

Sutrupinkite sausainius. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainių trupiniais.

20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir suformuokite sausainių trupinių ir sviesto masės sluoksnį. Suspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

Šiltame vandenyje išbrinkinkite želatiną, išmaišykite ir palikite atvėsti.

Sutrinkite varškę ir sumaišykite su kondensuotu pienu. Supilkite atvėsusią želatiną. Išmaišykite. Gautą masę padalinkite į dvi dalis.

Išplakite grietinėlę ir pusę gautos masės sumaišykite su puse varškės kremo. Gautą masę tepkite ant pyrago pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą 60 minučių.

Likusią varškės masę išplakite su uogiene ir įmaišykite likusią grietinėlę. Sluoksniuokite ant pyrago.

Paruoštą pyragą bent kelias valandas palaikykite šaldytuve (geriausia – per naktį). Papuoškite ir patiekite.

Trupininis pyragas su uogiene

Jums reikės:

  • 400 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 2 valg. š. grietinės
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 500 g pasirinktos uogienės
  • Cukraus pudros (pabarstymui)

Kaip gaminti?

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite. Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite.

Į birių produktų mišinį įmuškite kiaušinį ir įdėkite šalto sviesto. Mišinį trinkite pirštais, kol gausite trupininę masę.

Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą sudėkite du trečdalius trupininės tešlos, suspauskite, formuodami pagrindą ir bortelius. Supilkite uogienę ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus dėkite likusią trupininę masę.

Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 50 minučių. Atvėsinkite kambario temperatūroje ir pabarstykite cukraus pudra.

Mielinės bandelės su uogiene (iškepsite keptuvėje)

Jums reikės:

  • 400 g miltų
  • 200 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1 arb. š. sausų mielių
  • Žiupsnelio druskos
  • 8 valg. š. pasirinktos uogienės
  • Aliejaus (kepimui)

Kaip gaminti?

Į puodą supilkite pieną ir įdėkite sviesto. Kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Mišinys turi būti šiltas, bet ne karštas.

Suberkite cukrų, mieles, miltus ir druską. Įmuškite kiaušinį ir minkykite tešlą.

Susukite į rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir valandą palikite pastovėti šiltoje vietoje.

Tešlą padalinkite į aštuonias lygias dalis. Suformuokite rutuliukus, iškočiokite, įdėkite uogienės ir suformuokite pyragėlius.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po maždaug 5 minutes. Paruoštus pyragėlius sudėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Galite pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

 

 

Kitas įrašas

Temperatūros davikliai: kaip juos pasirinkti?

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Video rekomendacijos:

Pirmas puslapis

Mokyklos jubiliejui – iškilminga eisena!
„Nejuokingi dalykai Plungėje vyksta“
Kruvina vilkų puota: papjovė 30 avių
Supirkti sklypai – ūkininkams

Keliai. Mašinos. Žmonės

„Nejuokingi dalykai Plungėje vyksta“
Salantų gatvės atkarpoje numatomas naujas asfaltas
Ką policija tikrins keliuose?
Plungėje planuojama nutiesti beveik 5 km dviračių takų

Nuomonės

Draugija „Mendenas–Plungė“ baigia savo veiklą
„Būkim „biedni“, bet teisingi“
Kalbos apie vilkus ilgai nenutils
Diskutavo apie visuomenės sveikatą

Savas

„Sau palinkėčiau nebijoti naujovių, drąsiai priimti naują etapą“
Skautų ir ne skautų olimpinėse žaidynėse Smilgiuose – 177 dalyviai!
Vienuoliktokė Emilija: „Studijos užsienyje manęs nevilioja“
Mokymai naujokams ir senbuviams

Renginiai

Mokyklos jubiliejui – iškilminga eisena!
Lietuva eina: 20 kilometrų žygis „Camino Lituano“ keliu per Plungės kraštą
„Mus vienijo vienas tikslas – sukurti tai, ko dar nebuvo“
„Suvartukas“ ir „Žirginėliai“ – festivalyje „Aguonėlė“
No Result
View All Result

Laikraštis

Nuomonių ringas

Ar naudojatės dirbtinio intelekto įrankiais?

Loading ... Loading ...

Orai


Orai Plungėje

Orai


Orai Plungėje 2 savaitėms


  • Balsavimų archyvas
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Paskyra
  • Prisijungti
  • Privatumo politika
  • Registracija sėkminga!
  • Reklama
  • Slaptažodžio atstatymas
  • Laikraštis „Plungė” PDF versija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Pilkos spalvosPilkos spalvos
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset