10 kg mėsos (šernienos arba stirnienos), 5 kg pupelių, 2 kg žirnių, 40 vnt. vidutinio dydžio morkų, 15 vnt. svogūnų, 15 galv. česnakų, 70 bulvių, 600 g sviesto, 600 g grietinės. Prieskoniai: pipirai, lauro lapai, žvėrienos prieskoniai.
PARUOŠIMAS:
Mėsą išvirti atskirai, nuplauti, susmulkinti, sudėti į puodą, užpilti vandeniu, suberti smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus ir pavirti 15 min. Sudėti supjaustytas morkas, sviestą, bulves ir virti, kol išvirs daržovės. Sudėti grietinę, prieskonius ir dar pavirti 5 min. Jei neturite tokio dydžio puodo, tai patiekalą galima virti ir keliuose induose. Paskui supilti į vieną ir dėti prieskonius.
Tokia itin skania, gana tiršta sriuba vaišinosi pavyzdinės medžioklės dalyviai. Pagal šį receptą paruošiamos 35 porcijos (apie 40 litrų). Patiekalą pagamino „Miškininkų“ klubo draugijos narys Tomas Norvaišas. Jis patikino, kad šiurpa vadinama sriuba yra rusų medžiotojų sumanytas patiekalas, kurį šis dar paįvairina.
Kitame numeryje – kiek ko reikia pagaminti 4 porcijas.