• Reklama
  • Kontaktai
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
No Result
View All Result

Švilpikai su grybų padažu

admin
27 sausio, 2012
Prie židinio
1
0
VIEWS
Pasidalink

Švilpikai – pigus, paprastas, bet labai gardus bulvių patiekalas. Skanu su baltuoju padažu, bet su grybų padažu – dar gardžiau.


Pradėti reikėtų nuo grybų. Labiausiai tiktų džiovinti baravykai. Juos išmirkome (geriausia – per naktį), paskui dedame į puodą ir verdame, kol gaminame visa kita.
Patiems švilpikams reikės maždaug 2 kg bulvių, tinkamiausios – labai krakmolingos. Nuskutame, supjaustome ketvirčiais, verdame pasūdytame vandenyje, kol išvirs ir ims byrėti. Tuomet bulves nusunkiame, statome ant labai lėtos ugnies ir nuolat pamaišydami, išgariname iš jų visą skystį.
Imame grūstuvę ir, kol karštos, sumaigome bulves. Kai tik masė praaušta, dedame du kiaušinius ir stiklinę miltų. Taip pat galima ir porą šaukštų krakmolo įdėti.

Rankomis maišome masę, kol taps vientisa. Maišyti reikėtų kiek galima mažiau, mat nuo minkymo masė tampa skystesnė ir lipnesnė. Kai tik viskas susimaišė (proceso metu tešla ims gana piktai lipti prie rankų), nebeminkome. Ji bus labai minkšta, nekočiojama.
Imame lentelę, gausiai pabarstome miltais, miltuota ranka pakabiname saują tešlos ir iš jos suvoliojame į dešrelę. Suplojame ją į ilgą, maždaug 5 mm storio blyną. Supjaustome rombais. Dirbti reikia kuo greičiau, nes kuo toliau, tuo tešla darysis skystesnė ir lipnesnė.
Tuo metu jau reikia turėti paruoštą, aliejumi išteptą skardą ir iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Švilpikus sudedame į skardą, pašauname į orkaitę, kepame apie 10-15 minučių, tada kyštelim nosį. Jie bus truputį išsipūtę, šiek tiek paskrudę. Apverčiame ir pakepame dar, kad paskrustų ir kita pusė. Jeigu jūsų orkaitė su ventiliatorimi, vartyti nereikės.
Kol švilpikai kepa, ruošiame padažą. Virusius grybus nusunkiame, skystį pasiliekame, grybus sukapojame. Svogūną smulkiai sukapojame ir pakepiname ant sviesto. Į pakepintus svogūnus įmaišome šaukštą miltų, dar minutę pakepiname, tada supilame grybų skystį, dar įpilame truputį pieno. Vis maišydami kaitiname, kol užvirs ir sutirštės maždaug iki kefyro tirštumo. Beriame druskos, šviežiai maltų pipirų, suberiame sukapotus grybus. Dar pakaitiname ir padažas paruoštas.

Švilpikai jau iškepę, dedame juos į lėkštę, užpilame padažu ir – skanaus!
Galima ir kitaip: padažą padaryti kiek skystesnį, švilpikus išdėlioti į plokščią indą, užpilti padažu ir palikti, kad sumirktų, arba netgi truputį patroškinti. Švilpikus taip pat galima kepti ir keptuvėje, įkaitintame aliejuje.

Kitas įrašas

„Gaspadinės“ amatas - iš kartos į kartą

Comments 1

  1. rita says:
    10 metų ago

    jeigu kopijuojate svetimus receptus , tai bent įvardinkite autorius

    http://giedrius-v.livejournal.com/58703.html

    Atsakyti Report comment

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Video rekomendacijos:

Pirmas puslapis

Į Platelių seniūno kėdę nusitaikė 9 kandidatai
Tarptautiniame turnyre – sėkmingas plungiškių startas!
Darijus Krasauskas – naujasis Anestezijos ir reanimacijos skyriaus vedėjas
Pirmi žingsniai link kurortinės vietovės statuso žengti. Kas toliau?

Keliai. Mašinos. Žmonės

Paskui dviračių takus „atkeliauja“ ir gatvės
„Nejuokingi dalykai Plungėje vyksta“
Salantų gatvės atkarpoje numatomas naujas asfaltas
Ką policija tikrins keliuose?

Nuomonės

Pirmi žingsniai link kurortinės vietovės statuso žengti. Kas toliau?
Įtarimų sukėlė savavališkai parduotas automobilis ir direktorės atlyginimas
Draugija „Mendenas–Plungė“ baigia savo veiklą
„Būkim „biedni“, bet teisingi“

Savas

„Sau palinkėčiau nebijoti naujovių, drąsiai priimti naują etapą“
Skautų ir ne skautų olimpinėse žaidynėse Smilgiuose – 177 dalyviai!
Vienuoliktokė Emilija: „Studijos užsienyje manęs nevilioja“
Mokymai naujokams ir senbuviams

Renginiai

Mokyklos jubiliejui – iškilminga eisena!
Lietuva eina: 20 kilometrų žygis „Camino Lituano“ keliu per Plungės kraštą
„Mus vienijo vienas tikslas – sukurti tai, ko dar nebuvo“
„Suvartukas“ ir „Žirginėliai“ – festivalyje „Aguonėlė“
No Result
View All Result

Laikraštis

Nuomonių ringas

Ar naudojatės dirbtinio intelekto įrankiais?

Loading ... Loading ...

Orai


Orai Plungėje

Orai


Orai Plungėje 2 savaitėms


  • Balsavimų archyvas
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Paskyra
  • Prisijungti
  • Privatumo politika
  • Registracija sėkminga!
  • Reklama
  • Slaptažodžio atstatymas
  • Laikraštis „Plungė” PDF versija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Pilkos spalvosPilkos spalvos
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset