Esame įpratę, kad liepos mėnuo dosnus uogų. Bet ši vasara ne tokia kaip visos, tad nereikia stebėtis, jog jau skelbiama apie randamus grybus. Todėl šį kartą gomuriui palepinti – grybų troškinys moliniuose indeliuose.
Patiekalui reikės 500 gramų grybų, 2 svogūnų, 4 morkų, 300 gramų brokolių ar paprastų kopūstų, 4 pomidorų, stiklinės grietinės, fermentinio sūrio, įvairių smulkintų žalumynų, druskos (pagal skonį), šlakelio aliejaus.
Šviežius grybus nuplauname ir supjaustome. Brokolius (ar kopūstus) ir morkas verdame pasūdytame vandenyje 10–15 minučių. Grybus apkepiname įkaitintame aliejuje.
Į molinius indus pilame truputį aliejaus, lygiomis dalimis dedame apkeptus grybus, grietinę, daržoves, vėl dedame grybų. Troškiname orkaitėje apie 40 minučių.
Prieš baigiant troškintis viršų pabarstome tarkuotu sūriu, žalumynais.
Skanaus!