
8 porcijoms reikės: 150 g sviesto, 1-1,5 stiklinės miltų, 50 g kapotų graikinių riešutų, 4 šaukštų vandens, druskos.
Grybų masei: 1 svogūno, 200 g pievagrybių arba kitokių grybų, nedidelės cukinijos, česnako skiltelės, žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, 1/2 stiklinės neriebios grietinėlės, 2 šaukštų sviesto, 2 mažų išvirtų ir sutarkuotų burokėlių, 100-150 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Paruoškite tešlą: sumaišykite sviestą ir miltus, kad susidarytų gana smulkūs trupinėliai. Suberkite kapotus riešutus ir druską, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Maždaug pusę valandos palaikykite šaltai, tada iškočiokite ir išklokite ja 28 cm skersmens formos dugną ir kraštus. Pabadykite šakute ir kepkite 225 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Svogūną susmulkinkite ir 1-2 minutes patroškinkite svieste. Sudėkite griežinėliais supjaustytą cukiniją ir grybus. Kepkite 5 minutes. Įmaišykite grietinėlę, susmulkintą česnako skiltelę, įberkite druskos ir pipirų. Atvėsinkite. Ant papločio uždėkite tarkuotus burokėlius, užpilkite grybų masę ir apibarstykite sūriu. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 25-35 minutes.