• Reklama
  • Kontaktai
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
No Result
View All Result

3 serviravimo idėjos: dalijimosi patiekalais tradicija

maketuotojas
9 balandžio, 2021
Kitos naujienos
0
0
VIEWS
Pasidalink

Dalijimosi vienu patiekalu idėja pamažu virsta jaukia tradicija. Pozityvios emocijos per maisto dalijimąsi kuriamos ne tik šeimos ar draugų susitikimų metu, bet ir valgant vakarienę, pusryčius dviese. Svarstote, kaip paruoštą maistą sumaniai serviruoti viename inde? Toliau – 3 naudingos idėjos ir įžvalgos, kokia pridėtinė vertė slepiasi už šio gražaus įpročio.


Vienas indas: įdomus ir patogus serviravimas
Visai nesvarbu, keliems žmonėms kuriama nedidelė lėto valgymo šventė, tam reikalingas tinkamas indas. Tokio patiekalo idėja siejama su dviem pagrindiniais kriterijais: vienas indas ir išvaizdus, įdomus pateikimas. Tam, kad derėtų tiek estetiškos detalės, tiek patogios funkcijos, verta paieškoti abi savybes atspindinčio gaminio.
Keptuvė

Unikaliai atrodo ir išskirtinį pojūtį kuria šiltas maistas, ant stalo patiekiamas kepimo inde. Namuose besisukančių šefų itin pamėgtos ketaus keptuvės, kurios pritaikytos įvairiems maisto paruošimo būdams. Kokybiškos ketinės keptuvės tiesiog padedamos ant specialios ar bet kokios turimos medinės lentelės ir pristatomos svečiams, sau ir antrajai pusei. Beje, dažniausiai juoda tokių gaminimo indų danga yra puikus fonas, išryškinantis spalvingus kūrinius – profesionalūs šefai teigia, kad paruoštas maistas turi būti ne tik kupinas skonių, bet ir gausus spalvų.
Medinė lentelė
Labiau tradicinis, šaltiems produktams tinkamas variantas – medinės lentelės. Jos nebūtinai turi būti specialiai pritaikytos serviravimui, galima sumaniai panaudoti virtuvėje turimą didesnį gaminį. Kelios dalijimosi idėjos: krosnyje kepta pica, įdaryti prancūziški rageliai, sumuštiniai, vieno kąsnio degustaciniai užkandžiai. Tiesa, kadangi toks patiekimui naudojamas virtuvės reikmuo nėra visai užpildomas maistu, verta pasistengti ir dekoruoti tuščią plotą. Medis itin dera su organiškais produktais – tinka įvairių rūšių salotų lapai, valgomų gėlių žiedlapiai, uogų šakelės.
Serviravimo padėklai

Norite išties nustebinti? Tuomet serviravimo ekspertai pataria pasidairyti į specializuotus indus. Vienas tokių galėtų būti stiklinis padėklas su sunkiu dekoruoto, storo stiklo dangčiu. Taip patiekti pusryčiai paliks antrąją pusę be žado ir įprastą vėlyvo ryto ritualą pavers ypatingu. Jei planuojate paruošti karštų degustacinių kąsnelių vakarienę, bet nenorite naudoti standartinio medinio padėklo, verta apžiūrėti akmens skalūno gaminius. Tamsus akmuo suteikia foną spalvingam maistui, kuria prabangos pojūtį.
Iš kokio indo dalijamės patiekalu, išties nėra taip svarbu, kaip pats faktas, jog tai darome. Pasirodo, reguliariai praktikuojama tradicija turi moksliškai įrodytą teigiamą poveikį. Geriausia dalis ta, jog šis nėra tik tuo momentu kuriama gera emocija, bet ir nauda ilgoje laiko perspektyvoje.
Ypatingas ritualas
Antverpeno universitete vykdytas tyrimas parodė – dalijimasis maistu turi didelę įtaką mūsų socialiniam elgesiui. Charlotte de Backer vadovaujamos apklausos rezultatai atskleidė, jog Belgijoje esančios mokymo įstaigos studentai, kurie šeimoje aktyviai praktikavo dalijimąsi maistu, buvo socialesni, bendruomeniški, net labiau linkę į altruistinius poelgius. Manoma, kad ritualas lavina asmenines kiekvieno savybes: sąžiningumą, teisingumą, moko dalytis, valdyti godumą.

Sąmoningas, lėtas valgymas, bendrumo kūrimas – ar reikia geresnės motyvacijos iš naujo įvertinti ir praktikuoti dalijimosi maistu tradiciją? Jei neprisimenate, kada paskutinį kartą patiekėte vieną didelę porciją visiems, ko gero, pats laikas leistis į nuostabią skonių kelionę!

Tags: 3 serviravimo idėjos: dalijimosi patiekalais tradicija
Kitas įrašas

Tinklelis nuo uodų ir klasikinis interjeras – misija įmanoma!

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Video rekomendacijos:

Pirmas puslapis

Garbės piliečiams – nemokamas baseinas
Tarp ąžuolų ir tylos – Sofijos festivalis gimsta iš kūrybos ir atminties
Vaikų kūryba – Plungės miesto šventės dalis
Pučiamųjų orkestrų festivalis Plungėje nuskambėjo 19-ąjį kartą

Keliai. Mašinos. Žmonės

Į Plungę atkeliaus 6 elektriniai autobusai
Apmokestinami krašto keliai Mažeikiai– Plungė–Tauragė, Plungė–Vėžaičiai
Darbai kelyje Pauošniai–Plateliai – jau į pabaigą
Keturioms dienoms bus stabdomas traukinių eismas atkarpoje Klaipėda–Plungė

Nuomonės

Garbės piliečiams – nemokamas baseinas
Vizijose – tilteliais sujungtos Malūno tvenkinio salos
Šateikių bažnyčia – antras Plungės rūmų žirgynas?
Renovacijai pasiryžta vis daugiau gyventojų

Savas

„Sau palinkėčiau nebijoti naujovių, drąsiai priimti naują etapą“
Skautų ir ne skautų olimpinėse žaidynėse Smilgiuose – 177 dalyviai!
Vienuoliktokė Emilija: „Studijos užsienyje manęs nevilioja“
Mokymai naujokams ir senbuviams

Renginiai

Tarp ąžuolų ir tylos – Sofijos festivalis gimsta iš kūrybos ir atminties
Vaikų kūryba – Plungės miesto šventės dalis
Pučiamųjų orkestrų festivalis Plungėje nuskambėjo 19-ąjį kartą
Kultūros ir meno premija įteikta Linui Senkui
No Result
View All Result

Laikraštis

Nuomonių ringas

Ar naudojatės dirbtinio intelekto įrankiais?

Loading ... Loading ...

Orai


Orai Plungėje

Orai


Orai Plungėje 2 savaitėms


  • Balsavimų archyvas
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Paskyra
  • Prisijungti
  • Privatumo politika
  • Registracija sėkminga!
  • Reklama
  • Slaptažodžio atstatymas
  • Laikraštis „Plungė” PDF versija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Pilkos spalvosPilkos spalvos
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset