
Net neabejojame, kad šiltuoju metų laiku pasirūpinote uogienių atsargomis. Dabar yra pats tinkamiausias metas paragauti šių skanėstų ir nudžiuginti savo šeimos narius nuostabaus skonio kepiniais. Tikimės, kad jums patiks mielinės bandelės, neįprastas tortas ir trupininis pyragas su uogiene. Išbandykite šiuos receptus ir pasidalinkite, ar rezultatas jūsų nenuvylė!
Tortas su kondensuotu pienu ir uogiene (nereikės kepti)
Jums reikės:
- 200 g šokoladinių sausainių
- 100 g sviesto
- 500 g varškės
- 400 g saldinto kondensuoto pieno
- 20 g želatinos
- 100 g mėlynių uogienės
- 200 g grietinėlės
Kaip gaminti?
Sutrupinkite sausainius. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainių trupiniais.
20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir suformuokite sausainių trupinių ir sviesto masės sluoksnį. Suspauskite ir padėkite į šaldytuvą.
Šiltame vandenyje išbrinkinkite želatiną, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Sutrinkite varškę ir sumaišykite su kondensuotu pienu. Supilkite atvėsusią želatiną. Išmaišykite. Gautą masę padalinkite į dvi dalis.
Išplakite grietinėlę ir pusę gautos masės sumaišykite su puse varškės kremo. Gautą masę tepkite ant pyrago pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą 60 minučių.
Likusią varškės masę išplakite su uogiene ir įmaišykite likusią grietinėlę. Sluoksniuokite ant pyrago.
Paruoštą pyragą bent kelias valandas palaikykite šaldytuve (geriausia – per naktį). Papuoškite ir patiekite.
Trupininis pyragas su uogiene
Jums reikės:
- 400 g miltų
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 2 valg. š. grietinės
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 500 g pasirinktos uogienės
- Cukraus pudros (pabarstymui)
Kaip gaminti?
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite. Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite.
Į birių produktų mišinį įmuškite kiaušinį ir įdėkite šalto sviesto. Mišinį trinkite pirštais, kol gausite trupininę masę.
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą sudėkite du trečdalius trupininės tešlos, suspauskite, formuodami pagrindą ir bortelius. Supilkite uogienę ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus dėkite likusią trupininę masę.
Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 50 minučių. Atvėsinkite kambario temperatūroje ir pabarstykite cukraus pudra.
Mielinės bandelės su uogiene (iškepsite keptuvėje)
Jums reikės:
- 400 g miltų
- 200 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 50 g cukraus
- 50 g sviesto
- 1 arb. š. sausų mielių
- Žiupsnelio druskos
- 8 valg. š. pasirinktos uogienės
- Aliejaus (kepimui)
Kaip gaminti?
Į puodą supilkite pieną ir įdėkite sviesto. Kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Mišinys turi būti šiltas, bet ne karštas.
Suberkite cukrų, mieles, miltus ir druską. Įmuškite kiaušinį ir minkykite tešlą.
Susukite į rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir valandą palikite pastovėti šiltoje vietoje.
Tešlą padalinkite į aštuonias lygias dalis. Suformuokite rutuliukus, iškočiokite, įdėkite uogienės ir suformuokite pyragėlius.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po maždaug 5 minutes. Paruoštus pyragėlius sudėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Galite pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!