![](https://laikrastisplunge.lt/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
Ant grotelių kepti kotletai
Jums reikės: 500 g kiaulienos faršo, 200 g keptų daržovių (morkų, svogūnų), 100 g marinuotų žirnelių, 50 g marinuotų kukurūzų, 2 kiaušinių, raudonėlių, baziliko, cukraus, česnakų.
Gaminame ypač paprastai: viską sumaišome, padarome kotleto formos kepsniukus ir – ant grotelių.
Labai skani žuvis
Ingredientai: žuvis (upėtakis, jūros ešerys ar kita), pora šakelių rozmarino, pusė citrinos, druskos pagal skonį, truputį aliejaus.
Į išvalytą žuvį sudėkite rozmarino šakeles ir gabaliukais supjaustytą citriną. Apibarstykite druska ir aptepkite aliejumi. Šiek tiek palaikykite ir iš abiejų pusių apkepkite ant grotelių. Iškeps per 20 minučių.
Kiaulienos šašlykas su medumi
Reikės: 1 kg kiaulienos, 4 svogūnų, stiklinės vandens, 2 šaukštų medaus, druskos pagal skonį, juodųjų pipirų.
Kiaulieną pjaustome stambesniais gabalėliais, svogūnus – griežinėliais. Įdedame prieskonių: druskos, pipirų, galima ir šašlykų prieskonių. Dar dedame du šaukštus medaus, įpilame vandens, viską išmaišome ir parą laikome vėsioje vietoje. Galima kepti ir ant grotelių, ir ant iešmų.
Skanaus!