
Patarimas – bebrą taip lupti, kad kailį laikantys pirštai nesiliestų su mėsa. Išvengsite bebro kvapo.
Nuimti plėves. Plauti rūkymui skirtą mėsą nepatariama. Tada sudėti prieskonių: pipirų, česnako, druskos (30 gramų 1 kilogramui mėsos. Taip paruoštą bebrieną laikyti porą dienų.
Paskui ją sumalti. Tiek, kiek turite bebrienos, reikia dėti ir kiaulienos. Pusė turi būti lašinukai, juos supjaustyti smulkiais gabaliukais. Kita pusė – riebesnė mėsa. Ją sumalti ir viską sumaišyti su bebro mėsa.

Sukabinti rūkykloje ir dienelę palaikyti. Rūkyti lengvuose dūmuose keturias dienas. Rūkyklą užkurti tik kartą per dieną. Turėsite puikaus skonio šalto rūkymo dešros.