Baigėsi bebrų medžioklės sezonas. Pastaruoju metu bebrų medžioklės tapo populiarios ir, neabejoju, tai padarys įtaką šių žvėrelių populiacijai. Bebrų jau gerokai sumažėjo, tad žemdirbiai bei miškų savininkai nebesipiktins dėl vandeniu užlietų pievų ir miškų.
Medžiotojai jau seniai vaišinasi bebriena. Ją rūko, troškina, daro užpiltinius. Man teko ragauti net cepelinų su bebro mėsa. Vis daugėja kulinarinių receptų iš bebrienos.
Bebriena jau tapo delikatesu.
Apie rūkytą bebro uodegą daug kas yra girdėjęs. Šį kartą pateikiu tokį receptą. Reikia išvirti visą nenuluptą bebro uodegą, į vandenį įdėjus druskos, karčiųjų ir kvapiųjų pipirų, lauro lapų. Kai išverda, atvėsinti ir nulupti odą (nusilupa gerai).
Išvirti sultinį su saliero lapais, gabalėliu šio augalo šaknies ir visa svogūno galvute. Uodegą supjaustyti griežinėliais, sudėti į tinkamą indą, apibarstyti žalumynais ir atsargiai užpilti sultiniu, kuris turi būti skaidrus. Beje, kad sultinys būtų skaidrus, reikia įdėti ant ugnies padegintą svogūno galvą. Ir galiausiai užpilti želatinos.