Jums reikės: 2 stiklinių vandens, 200 g grietinės (12 proc. riebumo), 20 g šviežių mielių, 1 kiaušinio, 1 šaukšto cukraus, 600 g miltų.
Trečdalį miltų reikia užplikyti puse kiekio verdančio vandens, sudėti visus kitus produktus (išskyrus kiaušinio baltymą), žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišyti. Uždengus dubenį švariu rankšluosčiu, tešlą pakildinti šiltoje vietoje apie pusę valandos. Vėliau atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą. Įkaitinti vaflių („širdelių“) keptuvę (ne iki maksimalios kaitros). Dėti tešlą į vaflinę ir kepti.
Tradiciniai Užgavėnių blynai kepami įkaitintuose taukuose, tačiau vaflių keptuvėje iškepti šie blynai pasidaro labai lengvučiai, puručiai, viduje lyg pūkiniai, o ką tik iškeptų „luobelė“ būna be galo traški. Asmeniškai man be aliejaus kepti blynai daug skanesni, nes miltinis patiekalas ir taip jau yra „minusas“, o jei dar prisisunkęs riebalų ar taukų (na ir kas, kad Užgavėnės…), tai visai ne gėris.
Mes su šeima šituos blynus valgėme iš pradžių su tuno gabaliukais ir trupučiu majonezo, o vėliau tuos pačius blynus – su mano pačios darytu aviečių ir agrastų džemu bei plakta grietinėle. Vyras sakė, jog skanesnių blynų nėra valgęs gyvenime, o dukra išbučiavo visą kairįjį skruostą 🙂