Kad ir kokios šventės lauktumėte, su gardžiai iškepta, gražiai apskrudusia višta niekada neprašausite. Taigi šis patiekalas puikiai tiks ir Naujųjų metų sutikimo šventės stalui – ir gražu, ir pirštus aplaižysite. Jums reikės: vištos (apie 2 kg), kelių skiltelių česnako, druskos, pipirų, kmynų, čiobrelių, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, svogūno, lauro lapų.
Vištą ištrinam druska ir pipirais. Sutrintus česnakus ir susmulkintus čiobrelius maišom su kmynais bei alyvuogių aliejumi. Gautąja košele trinam vištą, nepamirštam ir vidaus. Be to, šiek tiek kilstelėjus odą, prieskoniais ir aliejumi reikia ištrinti ir mėsą po ja. Į vištos kiaurymę dedam visą svogūną ir lauro lapų.
Jei norite, kad višta būtų gerai iškepusi ir mėsa beveik kristų nuo kaulų, kepti reikia 200 laipsnių C orkaitėje apie 2 valandas. Būtina vieną kartą apversti, kad vienodai apskrustų. Be to, reikėtų du-tris kartus į atskirą indą nupilti išbėgusį skystį (iš jo vėliau galima pasidaryti gardų padažą). Jį palikus, višta ne skrus, o šus. Skanaus!