Jums reikės: 350 g cukraus, 2 šaukštų grietinės, 7 kiaušinių, 150 gramų krakmolo, 200 gramų miltų, 350 gramų sviesto, vanilinio cukraus.
Sviestą su cukrumi sukti iki purumo, tada po vieną dėti kiaušinio trynius ir sukti, kol bus sudėti visi tryniai. Dėti miltus, sumaišytus su krakmolu, ir gerai išmaišyti. Kiaušinių baltymus labai gerai išplakti, sudėti į tešlą ir išmaišyti, dėti grietinę. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, pilti keletą šaukštų tešlos ir plonai paskleisti. Kepti, kol gražiai pagels. Tada pilti kitą sluoksnį ir vėl kepti. Taip daryti, kol baigsis tešla. Iškepusį atvėsinti ir supjaustyti.
ĮSIDĖMĖKITE: sviestas ir grietinė geriausi naminiai. Visi produktai turi būti vienodos temperatūros. Kepti orkaitėje, kuri turi funkciją „kepimas iš viršaus“.
Pjaustyti pravėsusį, bet ne visiškai atšalusį, nes labai trupės.