• Reklama
  • Kontaktai
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
No Result
View All Result

Juru lydeka su grybu padažu

admin
25 liepos, 2008
Prie židinio
0
0
VIEWS
Pasidalink

Reikes:


8 vidutinio dydžio bulviu, 250 ml daržoviu sulciu, 750 g šaldytos juros lydekos file be odeliu, vienos citrinos sulciu, 75 g (125 ml) miltu.
Padažui:
1 supjaustyto svoguno, 50 g sviesto, 3 sutrintu cesnaku skilteliu, 125 g šviežiu grybu (pievagrybiu),

15 ml kapoto mairuno, 45 ml miltu, 500 ml pieno, druskos, raudonosios aitriosios paprikos, 15 ml vyno acto, 2 lauro lapeliai.
Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudekite jas i sviestu ištepta karšciui atsparu inda, užpilkite daržoviu sultimis. Inda uždenkite folija ir pusvalandi kepkite iki 200 laipsniu temperaturos ikaitintoje orkaiteje. Išspauskite citrinos sultis ant šaldytos žuvies ir uždengusios palikite, kad marinuotusi.
Padažas: Supjaustyta svoguna kepkite su sviestu, kol suminkštes. Idekite sutrintas cesnako skilteles ir dar patroškinkite 5 min. Nuplaukite grybus, kiekviena perpjaukite per puse, suverskite juos i keptuve su svogunais ir cesnaku. Troškinkite 5 min., iberkite kapotu žoleliu. Imaišykite miltu ir kaitinkite 1 min. Ipilkite pieno ir maišydamos virinkite padaža, kol sutirštes. Kiek atvesusi paragaukite, ipilkite vyno acto. Kiekviena žuvies file gabala perpjaukite i tris dalis, pavoliokite miltuose ir uždekite ant pusiau iškepusiu bulviu. Paskaninkite druska ir raudonaja aitriaja paprika. Užpilkite paruoštu grybu padažu, pagardinkite lauro lapeliais ir orkaiteje kepkite 20 min. atvirame inde.
Patiekala tiekite karšta kartu su žaliomis ar garintomis daržovemis (tiks visokios: brokoliai, žiediniai kopustai, saldieji pipirai). Žodžiu, bus gerai tos, kuriu tuo metu rasite šaldytuve.

Kitas įrašas

Šienaujamos pievu bei pelkiu buveines

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Video rekomendacijos:

Pirmas puslapis

Pritarta antrosios pensijų pakopos pertvarkai
Naujas etapas Lietuvos kelių sektoriuje: steigiamas Valstybinis kelių fondas
Mokytojų rajone trūksta, bet pavojaus varpais dar neskambinama
Aukštaitė, pažadėtąją žemę radusi Žemaitijos krašte

Keliai. Mašinos. Žmonės

Naujas etapas Lietuvos kelių sektoriuje: steigiamas Valstybinis kelių fondas
Į Plungę atkeliaus 6 elektriniai autobusai
Apmokestinami krašto keliai Mažeikiai– Plungė–Tauragė, Plungė–Vėžaičiai
Darbai kelyje Pauošniai–Plateliai – jau į pabaigą

Nuomonės

Pritarta antrosios pensijų pakopos pertvarkai
Mokytojų rajone trūksta, bet pavojaus varpais dar neskambinama
Sportas vaikams taps brangesnis
Garbės piliečiams – nemokamas baseinas

Savas

„Sau palinkėčiau nebijoti naujovių, drąsiai priimti naują etapą“
Skautų ir ne skautų olimpinėse žaidynėse Smilgiuose – 177 dalyviai!
Vienuoliktokė Emilija: „Studijos užsienyje manęs nevilioja“
Mokymai naujokams ir senbuviams

Renginiai

Tarp ąžuolų ir tylos – Sofijos festivalis gimsta iš kūrybos ir atminties
Vaikų kūryba – Plungės miesto šventės dalis
Pučiamųjų orkestrų festivalis Plungėje nuskambėjo 19-ąjį kartą
Kultūros ir meno premija įteikta Linui Senkui
No Result
View All Result

Laikraštis

Nuomonių ringas

Ar naudojatės dirbtinio intelekto įrankiais?

Loading ... Loading ...

Orai


Orai Plungėje

Orai


Orai Plungėje 2 savaitėms


  • Balsavimų archyvas
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Paskyra
  • Prisijungti
  • Privatumo politika
  • Registracija sėkminga!
  • Reklama
  • Slaptažodžio atstatymas
  • Laikraštis „Plungė” PDF versija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Pilkos spalvosPilkos spalvos
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset