Reikes:
8 vidutinio dydžio bulviu, 250 ml daržoviu sulciu, 750 g šaldytos juros lydekos file be odeliu, vienos citrinos sulciu, 75 g (125 ml) miltu.
Padažui:
1 supjaustyto svoguno, 50 g sviesto, 3 sutrintu cesnaku skilteliu, 125 g šviežiu grybu (pievagrybiu),
15 ml kapoto mairuno, 45 ml miltu, 500 ml pieno, druskos, raudonosios aitriosios paprikos, 15 ml vyno acto, 2 lauro lapeliai.
Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudekite jas i sviestu ištepta karšciui atsparu inda, užpilkite daržoviu sultimis. Inda uždenkite folija ir pusvalandi kepkite iki 200 laipsniu temperaturos ikaitintoje orkaiteje. Išspauskite citrinos sultis ant šaldytos žuvies ir uždengusios palikite, kad marinuotusi.
Padažas: Supjaustyta svoguna kepkite su sviestu, kol suminkštes. Idekite sutrintas cesnako skilteles ir dar patroškinkite 5 min. Nuplaukite grybus, kiekviena perpjaukite per puse, suverskite juos i keptuve su svogunais ir cesnaku. Troškinkite 5 min., iberkite kapotu žoleliu. Imaišykite miltu ir kaitinkite 1 min. Ipilkite pieno ir maišydamos virinkite padaža, kol sutirštes. Kiek atvesusi paragaukite, ipilkite vyno acto. Kiekviena žuvies file gabala perpjaukite i tris dalis, pavoliokite miltuose ir uždekite ant pusiau iškepusiu bulviu. Paskaninkite druska ir raudonaja aitriaja paprika. Užpilkite paruoštu grybu padažu, pagardinkite lauro lapeliais ir orkaiteje kepkite 20 min. atvirame inde.
Patiekala tiekite karšta kartu su žaliomis ar garintomis daržovemis (tiks visokios: brokoliai, žiediniai kopustai, saldieji pipirai). Žodžiu, bus gerai tos, kuriu tuo metu rasite šaldytuve.