
4 porcijos. Pakelis šaldyto žiemos daržovių rinkinio sriubai „Hortex Ortika“, 3 šaukštai alyvų aliejaus, 400 g rūkyto upėtakio filė, 4 kietai virti kiaušiniai, 1/2 ryšulėlio petražolių, vienos citrinos sultys, 6 riekelės skrudinimo duonos, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai sojų aliejaus, raudonoji cikorija, raudonasis arba saldusis svogūnas, druska, baltieji pipirai.
Daržovių salotoms paruošimas. Pakepkite žiemos daržovių rinkinį sriubai „Hortex Ortika“ alyvų aliejuje apie 5-7 minutes. Tada įpilkite 1/2 stiklinės vandens ir virkite apie 8-10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Kai atvės, nuvarvinkite vandenį. Išilgai supjaustykite cikoriją ir įdėkite į paruoštas daržoves, apšlakstykite citrinos sultimis.
Skrebučių paruošimas. Supjaustykite skrudinimo duoną maždaug 0,7 cm kubeliais (be plutos). Kepkite sojų aliejuje su sviestu, kol paruduos. Sudėkite paruoštus kubelius ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Salotų paruošimas. Susmulkinkite rūkytą upėtakį be odos smulkiais gabaliukais. Sudėkite juos į paruoštas daržoves ir švelniai išmaišykite. Prieš patiekdami, apibarstykite petražolių lapeliais ir skrebučiais, papuoškite svogūnų žiedais.