
Iki Velykų neliko ir mėnesio. Taigi pats laikas pagalvoti, ką dėsime ant šventinio stalo. Skanus, sotus, o kartu ir gaivus desertas – Velykų „pascha“. Jai reikės: varškės (1 kg), sviesto (150 g), cukraus (300 g), kiaušinių trynių (8 vienetai), figų, razinų, džiovintų abrikosų, lazdyno riešutų, migdolų, vanilinio cukraus. Žinoma, galima gardinti ir kitokiais vaisiais bei priedais.
Trynius, cukrų ir sviestą sumaišykite bei ištrinkite iki baltumo. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį arba sumalkite mėsmale. Viską sumaišykite. Sudėkite likusius produktus ir dar kartelį išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite kūgį, papuoškite džiovintais vaisiais ir pastatykite šaltai, kad sustingtų. Galima masę dėti į sūrmaišį, tuomet „pascha“ bus sūrio formos.