• Reklama
  • Kontaktai
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
No Result
View All Result

Kaip pagaminti skanų varškės apkepą?

redaktorius
20 rugpjūčio, 2020
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Kitos naujienos
0
0
VIEWS
Pasidalink

Varškės apkepas – tai tikriausiai vienas iš tų patiekalų, kurie primena namus, mokyklą ir vaikystę. Todėl šiuo atveju dažnai yra ganėtinai sudėtinga įtikti varškės apkepų mėgėjams. Jie vis tikisi paragauti to tobulojo, kuris sumišęs su nostalgijos ir praeities prisiminimų prieskoniais. Šioje vietoje yra galimi du pasirinkimo variantai. Pirmasis: nusivilti ir nuleisti rankas, juk skaniausias varškės apkepas buvo tik senais gerais laikais. Antrasis: ieškoti ir bandyti, juk turi būti būdas atrasti tokį varškės apkepą, kurį valgant norėtųsi kartoti dar ir dar. Jeigu jūsų širdis linksta antrojo pasirinkimo varianto link, turime puikių žinių.


Šįkart pristatome varškės apkepą, kuris, labai tikėtina, nepaliks nei jūsų, nei itin išrankių ragautojų abejingų. Varškės apkepui pagaminti jums prireiks: 500 gramų varškės (geriausiai tinka 9 proc. riebumo), 4 kiaušinių, 200 mililitrų pieno, 3 valgomųjų šaukštų manų kruopų, 50 g sviesto ir 3–4 valgomųjų šaukštų cukraus. Taip pat razinų, šiek tiek vanilinio cukraus bei žiupsnelio druskos.
Eiga. Visų pirma patogiausia pasiruošti visus reikiamus produktus iš anksto ir juos sudėti į atskirus indelius. Tuomet užpilkite paruoštą manų kruopų kiekį pienu ir palikite 30 min. išbrinkti. Keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Kol manų kruopos brinksta, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus gerai išplakite ir kol kas palikite nuošalyje, o trynius gerai išmaišykite su cukrumi. Pagalbon puikiai tiks maišytuvas – užtruksite mažiau laiko ir sutaupysite jėgų.
Nors 3–4 valgomieji šaukštai cukraus gali pasirodyti nedidelis kiekis tokiam apkepui, tačiau rekomenduotina daugiau cukraus nedėti. Ypač, jeigu iškeptą apkepą planuojate gardinti uogiene, obuoliene, sirupu ar kitais pagardais. Apkepas tiesiog bus per saldus. Kitaip tariant, dėdami cukrų gaminant varškės apkepą vadovaukitės taisykle: „Geriau mažiau negu daugiau.“ Taip pat apsvarstykite ir vietoje įprastai uogienės dėti trintas šviežias ar šaldytas uogas. Sveikesnis, bet ne mažiau skanus variantas!

Į gautą masę sudėkite varškę, tirpintą sviestą, piene brinkusias manų kruopas, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite. Po to į gautą masę galima įmaišyti išplaktus baltymus ir viską vėl išmaišyti šaukštu. Be abejo, gautą masę galima iki vientisumo išmaišyti ir su maišytuvu. Tokiu atveju varškės apkepas bus minkštesnis, puresnis, taip pat ir įgaus kreminės konsistencijos. Tačiau tai – skonio ir pasirinkimo reikalas.
Razinas (arba jų nemėgstantiems kitus norimus ingredientus) galima pagal skonį ir norą arba užbarstyti ant viršaus, arba įmaišyti į pačią varškės apkepo masę pasirinktinai. Galiausiai šią masę supilkite į kepimo indą ir įdėkite kepti. Apkepui iškepti prireiks vienos valandos 180 laipsnių temperatūroje. Prieš išimdami iš orkaitės įsitikinkite, kad apkepas tolygiai iškepė. Tai galima nesunkiai padaryti naudojant medinį pagaliuką ar tiesiog pasinaudoti vienu iš stalo įrankių. Jeigu apkepas tolygiai iškepęs – metas dėti jį į lėkštes. Skanaus!
Jeigu vis dėlto jaučiate, kad varškės apkepas per saldus, papildomai nebedėkite saldžių pagardų. Vietoje to gardinkite patiekalą grietine arba graikišku jogurtu. Tai suteiks gaivumo pojūtį ir saldumas nebeužgoš apkepo skonio.
Varškės apkepą pelnytai galima vadinti išskirtinai universaliu patiekalu. Jis gali būti patiekiamas tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Galiausiai gabalėlis varškės apkepo puikiai tinka ir desertui. Juo labiau kad gardinant skirtingais pagardais varškės apkepas ne tik kad nenusibosta, bet ir įgauna naujų spalvų ir skonių. O pastarieji neabejotinai padeda atsiskleisti geriausioms varškės apkepo skoninėms savybėms.

Tags: Kaip pagaminti skanų varškės apkepą?
Kitas įrašas

Tarp viešnagės dalyvių – ir Japonijos ambasadorius su žmona

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Video rekomendacijos:

Pirmas puslapis

Vizijose – tilteliais sujungtos Malūno tvenkinio salos
Šateikių bažnyčia – antras Plungės rūmų žirgynas?
Plungiškiai iškovojo gausybę medalių
Apmokestinami krašto keliai Mažeikiai– Plungė–Tauragė, Plungė–Vėžaičiai

Keliai. Mašinos. Žmonės

Apmokestinami krašto keliai Mažeikiai– Plungė–Tauragė, Plungė–Vėžaičiai
Darbai kelyje Pauošniai–Plateliai – jau į pabaigą
Keturioms dienoms bus stabdomas traukinių eismas atkarpoje Klaipėda–Plungė
A. Jucio gatvė dar šiemet bus be duobių ir lopų

Nuomonės

Vizijose – tilteliais sujungtos Malūno tvenkinio salos
Šateikių bažnyčia – antras Plungės rūmų žirgynas?
Renovacijai pasiryžta vis daugiau gyventojų
Prieš kurortinę teritoriją pasisakiusiųjų baubas – nekilnojamojo turto mokestis

Savas

„Sau palinkėčiau nebijoti naujovių, drąsiai priimti naują etapą“
Skautų ir ne skautų olimpinėse žaidynėse Smilgiuose – 177 dalyviai!
Vienuoliktokė Emilija: „Studijos užsienyje manęs nevilioja“
Mokymai naujokams ir senbuviams

Renginiai

Plungės miestui – krašto kūrėjų darbų parodos
Istoriniai atlaidai Plungėje: pašventinta vėliava ir atidengta skulptūra miesto globėjui
Plungės miesto šventė: tradicija, dovanojanti miestui šurmulį
Barbora Gedvilaitė ir Matas Praspaliauskas – Lietuvos čempionai!
No Result
View All Result

Laikraštis

Nuomonių ringas

Ar naudojatės dirbtinio intelekto įrankiais?

Loading ... Loading ...

Orai


Orai Plungėje

Orai


Orai Plungėje 2 savaitėms


  • Balsavimų archyvas
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Paskyra
  • Prisijungti
  • Privatumo politika
  • Registracija sėkminga!
  • Reklama
  • Slaptažodžio atstatymas
  • Laikraštis „Plungė” PDF versija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Pilkos spalvosPilkos spalvos
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset