Tiesa, prieš pasigamindami šį gardų valgymėlį, pirmiausia turėsite pasivaikščioti po mišką ar apsilankyti turgelyje. Mat patiekalui reikalingos šviežios voveraitės.
Jums reikės: pakelio makaronų, 400-500 g voveraičių, 200 ml grietinėlės, šlakelio baltojo vyno, svogūno, skiltelės česnako, krapų, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus.
Makaronus virkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol pastarieji verda, nuplaukite ir susmulkinkite voveraites. Susmulkintą česnaką ir svogūną apkepinkite alyvuogių aliejuje, tada dėkite voveraites ir lengvai maišydami patroškinkite, kol grybukai „išmes“ vandenį. Tada įpilkite vyno ir leiskite jam išgaruoti. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir krapais. Išvirtus makaronus krėskite į keptuvę su voveraičių padažu. Išmaišykite ir patiekite. Norintieji patiekalą gali pagardinti tarkuotu fermentiniu sūriu.
Patiekalas gal ir neįmantrus, bet tikrai labai gardus. Juolab kad dabar – grybų sezonas.