Tai lengvas, vitaminingas ir greitai – per 20 minučių – paruošiamas valgis.
4 porcijoms reikia: 200 g karštai rūkyto oto (tinka ir jūros lydeka, skumbrė arba kita rūkyta žuvis), 2 kietai virtų kiaušinių, 4 salotų lapų, 3 šaukštų citrinos sulčių, 2 šaukštų vandens, druskos ir pipirų, 2 šaukštų aliejaus, 125 g konservuotų pievagrybių, 2 nedidelių pomidorų, 200 g konservuotų šparagų, svogūnų laiškų.
1. Nulupti žuvies odą, išimti kaulus, ašakas ir supjaustyti gabaliukais. Kietai virtus kiaušinius nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Pomidorus nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
2. Paruošti užpilą: į dubenėlį su citrinų sultimis nuolat maišant supilti vandenį ir aliejų, pagardinti druska ir pipirais. Pievagrybius išgriebti iš marinato, nuvarvinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Šviežius pievagrybius galima šiek tiek apkepti.
3. Ant kiekvienos lėkštės pakloti po salotos lapą, sudėti žuvies gabalėlius, pievagrybius, druska bei pipirais pabarstytus pomidorus ir nusunktus šparagus.
4. Užkandį pagardinti užpilu, o virtų kiaušinių griežinėlius sudėti ant viršaus ir pabarstyti kapotais svogūnų laiškais.
Priedai: traški skrudinta kvietinė duona ir sviestas, pagardintas prieskoniais. Taurė baltojo vyno.