Artėjančių Velykų stalui tikrai tiks pavasariškai gaivus tortas, kurio nereikia kepti. Jums reikės: pagrindui – 175 g sausainių, 90 g sviesto, 25 g kokoso drožlių; įdarui – 400 ml kokosų pieno, 400 g grietinėlės, 360 g konservuotų ananasų, 250 g natūralaus jogurto, 200 ml ananasų sulčių, 50 g kokoso drožlių, 27 g želatinos, 2 žiupsnelių cukraus pudros, kelių lašų romo aromato; viršui – 500 g ananasų sulčių, 11 g želatinos.
Sausainius sutriname, sumaišome su kokoso drožlėmis ir ištirpintu sviestu. Beriame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, tolygiai paskirstome, gerai paspaudžiame ir pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.
Ruošiame įdarą. Želatiną beriame į ananasų sultis ir šildome, vis maišydami ant nedidelės ugnies, kol ištirps. Paliekame atvėsti. Kokosų pieną, jogurtą, kokoso drožles, romo aromatą gerai išplakame, įpilame atvėsusias sultis su želatina, sudedame ananaso gabalėlius, įdedame cukraus pudros ir gerai išmaišome. Iki standumo išplakame grietinėlę ir atsargiai įmaišome į anksčiau paruoštą masę. Po to viską pilame į formą ant atšaldyto pagrindo ir vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tortui padengti sumaišome sultis ir želatiną, pakaitiname, kol ištirps, ir atvėsiname. Tada pilame ant jau sustingusio torto ir dar kartą šauname į šaldytuvą. Kai sustingsta, puošiame pagal savo fantaziją. Skanaus!