• Reklama
  • Kontaktai
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija
No Result
View All Result
Plungė - Plungės rajono ir Rietavo krašto laikraštis
No Result
View All Result

Restoranas „Porto“: net ir išrankiausias gurmanas ištars „gardu“

admin
3 spalio, 2008
Pirmas puslapis
0
0
VIEWS
Pasidalink

„Porto“. Taip pavadintas šalia Plunges, ties žiedine sankryža, kurioje kertasi Šiauliu-Palangos ir Mažeikiu-Taurages keliai, išauges pramogu centras. Jame: pirmasis Plungeje boulingas, triju žvaigžduciu viešbutis, konferenciju sales ir puikia virtuve bei išradingai paruoštais patiekalais išgarseti jau spejes restoranas, kuriam vadovauja Plungeje gerai žinoma šios srities meistre Dalia Birškiene.

Restorane „Porto“ laukiami visi – ir norintieji sociai papietauti, ir pageidaujantieji smagiai pašvesti. Klientu pageidavimu, cia organizuojami furšetai, banketai, vaiku ir suaugusiuju gimtadieniai, imoniu šventes ir t. t.


O kokia gi švente be gausaus gardžiu vaišiu stalo? Tai restoranas jums tikrai garantuoja. Juolab kad, nors neseniai atidarytas, „Porto“ jau garseja ispudinga savo virtuve, kurios valgiaraštyje – tik iš aukšciausios kokybes ir naturaliu produktu originaliai ir išradingai pagaminti patiekalai.
Atvykusieji pietu metu patiekalus gali rinktis ir iš didžiojo meniu, ir iš dienos valgiarašcio, kuriame – sriubos ir 5-8 karštieji patiekalai. Taciau net ir tarp dienos patiekalu tradiciniai yra tik cepelinai. Visa kita – su šlakeliu improvizacijos. Visa tai – netradiciška, taciau labai skanu.
Labai svarbu ir tai, kaip sake virtuves specialistai, kad mesa ir žuvis kepama naturaliai, ant grilio. Kepsniai nevoliojami i miltus, džiuveselius, nesistengiama vizualiai patiekalo padidinti.

Sriubu valgiaraštyje taip pat netruksta. Ju – net keturios. Viena – kasdien keiciama dienos sriuba. Kitu triju – šaltibaršciu, charcio ir karališkos žuvienes – galima skanauti kasdien. Beje, pastarosios sriubos gaminamos ne iš anksto, o tik tuomet, kai klientas jas užsako – kad patiekalas butu kuo šviežesnis, kad nedingtu subtilus sriubos skonis ir aromatas.
Valgiaraštyje gausu ir ivairiausiu užkandžiu. Jie irgi nera tradiciniai. Pavyzdžiui, lašišu salotos – ypac egzotiškos, jose žuvies skonis derinamas su vaisiais. Silkes suktinukai taip pat imantresni – žuvis idaryta lydytu sureliu, graikiškais riešutais ir žalumynais. Naujoviu netruksta ir karštuju užkandžiu valgiaraštyje: pavyzdžiui, bulviniai blynai kepami su kumpiu ar lašiša, o tikram gurmanui turetu labai patikti skanieji tortilijos suktinukai.
Kalbedami apie karštuosius patiekalus, kuriu meniu yra apie 20, restorano virtuves specialistai pirmiausiai pristato savo firmini „Porto“ kepsni. Tai kiaulienos sprandine, pagardinta mesos padažu su „Porterio“ alumi. Skonis – neišpasakytas, todel norintiesiems pažinti šio restorano virtuves ypatumus pirmiausia rekomenduojama paragauti šio firminio kepsnio.
Ka dar restoranas pasiulytu išrankiam gurmanui? Gardu daug kas, taciau labiausiai nustebinti ir gomuri pamaloninti turetu vištiena, idaryta sauleje džiovintais pomidorais, vištienos suktinukai su vytinta šonine ir baravyku padažu, lašišos roželes su cukiniju blyneliais ir austriu-porto padažu. Tikrai skanu, subtilu ir neiprasta.

Apskritai kone visu patiekalu skonis labiausiai priklauso nuo padažo. Ju „Porto“ restorane gaminama ivairiu ivairiausiu – kiekvienam valgiui vis kitoks: baravyku, kreveciu, pistaciju, „Džiugo“ surio, daržoviu, vežiu uodegeliu ir taip toliau. Šio restorano padažu skonio paslaptis – šviežia grietinele ir jokiu miltu.
Be minetuju, valgiaraštyje yra ir patiekalu vegetarams, vaikams. Na, o itališkos virtuves gerbejams pateikiamas ilgas plonapadžiu picu sarašas. Be tradiciniu picu, „Porto“ siulo ir savu – pavyzdžiui, „Egzotiškoji“, kurioje puikiai dera vaisiai, aitrioji paprika ir lašiša, „Porto“ pica gausi tuno, kreveciu, lašišu ir alyvuogiu, „Tikriems vyrams“ – aštraus skonio, „Tikroms moterims“ – su ivairiais pelesiniais suriais.
Kaip jau minejome, virtuves komandai vadovauja Plungeje garsi šeimininke. Beje, ja daugelis plungiškiu pažista kaip savo išradingumu nepralenkiama konditere. Jos deka ir „Porto“ meniu netruksta ivairiausiu neiprastu desertu. Didiji patiekalu valgiarašti restoranui sudaryti padejo improvizuoti nebijantis Mišelino klases kulinarijos meistras, dirbantis Klaipedos miesto restoranuose. Beje, jis yra ir ne vieno „Porto“ restorano originalaus patiekalo autorius.
„Porto“ restoranas dirba kasdien. Jauki, pajuri primenanti aplinka ir su išmone pagamintas gardus maistas jusu laukia nuo 10 valandos ryto iki 23 valandos vakaro. Užsukite – tikrai nepasigailesite!

Kitas įrašas

Plungiškiams - penki medaliai

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Video rekomendacijos:

Pirmas puslapis

Livija Gemma – elektroninės muzikos kūrėja iš Kulių
Sužibėjo tarptautiniame konkurse
Atnaujinamas Šv. Florijono paminklas
Gamtai gailint šilumos, teko vėl įjungti šildymą

Keliai. Mašinos. Žmonės

Ką policija tikrins keliuose?
Plungėje planuojama nutiesti beveik 5 km dviračių takų
Tarnybos metu nukentėjo pareigūnas
Skirtos lėšos savivaldybėms mokykliniams autobusams pirkti

Nuomonės

Rietavo savivaldybės beglobiais gyvūnais pasirūpins „Nuaras“
Į Platelių seniūno kėdę – ne vienas kandidatas
Bekelė gamtoje – pramoga, paliekanti žaizdas
Gyventojai rinksis: antikinės skulptūros parke, sutvarkytos krepšinio aikštelės ar naujos pavėsinės

Savas

„Sau palinkėčiau nebijoti naujovių, drąsiai priimti naują etapą“
Skautų ir ne skautų olimpinėse žaidynėse Smilgiuose – 177 dalyviai!
Vienuoliktokė Emilija: „Studijos užsienyje manęs nevilioja“
Mokymai naujokams ir senbuviams

Renginiai

Sužibėjo tarptautiniame konkurse
Naujai išgirstos senos istorijos
Žemaitijos kadetai – Lietuvos mokyklų žaidynių vicečempionai!
Profesoriaus Adomo Butrimo darbuose – Žemaitijos kultūrinis kraštovaizdis, sakraliniai ženklai, istorija
No Result
View All Result

Laikraštis

Nuomonių ringas

Ar naudojatės dirbtinio intelekto įrankiais?

Loading ... Loading ...

Orai


Orai Plungėje

Orai


Orai Plungėje 2 savaitėms


  • Balsavimų archyvas
  • Kontaktai
  • Pagrindinis
  • Paskyra
  • Prisijungti
  • Privatumo politika
  • Registracija sėkminga!
  • Reklama
  • Slaptažodžio atstatymas
  • Laikraštis „Plungė” PDF versija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
    • Savivalda
    • Politika
    • Švietimas
    • Sveikata
    • Socialiniai reikalai
    • Finansai
    • Kriminalai ir nelaimės
    • Ūkio reikalai
    • Kitos aktualijos
  • Mano Rietavas
  • Teminiai puslapiai
    • Keliai. Mašinos. Žmonės
    • Gamta. Medžioklė. Žūklė
  • Kultūra ir sportas
    • Krašto kultūra: praeities ir šiandienos dialogai
    • Už jūsų ir mūsų laisvę!
    • Laikraštis „Telšių žinios”
    • Laikraštis „Santarvė”
    • Kultūra
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
  • Žmonės
  • Nuomonės
  • Partnerių informacija

Visos teisės saugomos © 2021 laikrastisplunge.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Pilkos spalvosPilkos spalvos
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset